Våre viner
Georgian House AS importerer georgisk vin til restauranter og vinmonopolet. Kontakt oss for å få de beste vinene fra Georgia.

Alazani Valley
Medium-søt hvitvin
Vinen er laget av druesorten Rkatsiteli, som er dyrket i Kakheti-regionen, i Alazani-dalen. Den har en lys halmfarge og en behagelig harmonisk smak.
Serveres med: Ost og frukt.
Serveringstemperatur: +8 - +10.
Oppbevaringstemperatur: +12 - +16.

Alazani Valley
Medium-søt rødvin
Vinen er laget av druesorten Saperavi, som er dyrket i Kakheti-regionen, i Alazani-dalen. Den har en mørk granateplefarge, med en mild, behagelig smak og en aroma av bær.
Serveres med: Ost, grønnsaker og sjømat.
Serveringstemperatur: +8 - +10.
Oppbevaringstemperatur: +12 - +16.

Saperavi
Tørr rødvin
Vinen er laget av druesorten Saperavi, dyrket i Kakheti-regionen. Den har en mørk granateplefarge. Dominerer med toner av svart solbær og bjørnebær i smaksvariasjonene. Utmerker seg med en lett, harmonisk smak.
Serveres med: Kjøtt og krydrede retter.
Serveringstemperatur: +16 - +18.
Oppbevaringstemperatur: +12 - +16.

Pirosmani
Medium-tørr rødvin
Vinen er laget av druesorten Saperavi, dyrket i Kakheti-regionen. Den har en mørk granateplefarge. Dominerer med toner av svart solbær og bjørnebær i smaksvariasjonene. Utmerker seg med en lett, harmonisk smak.
Serveres med: Kjøtt og krydrede retter.
Serveringstemperatur: +16 - +18.
Oppbevaringstemperatur: +12 - +16.

Saperavi Khashmi
Tørr rødvin
Appellasjonskontrollert rødvin produseres i Kakheti-regionen av Saperavi-druen, dyrket i Khashmi-mikrosonen. Vinen har en mørk rubinfarge. Kjennetegnes ved den distinkte druesortens smak og en perfekt fløyelsaktig bukett.
Serveres med: Kjøtt, ost og grønnsaker.
Serveringstemperatur: +16 - +18.
Oppbevaringstemperatur: +12 - +16.

Mukuzani
Tørr rødvin
Appellasjonskontrollert rødvin produseres i Kakheti-regionen fra Saperavi-druen, dyrket i Mukuzani-mikrosonen. Kjennetegnes ved den mørke rubinfargen. Karakterisert av distinkte smaksvarianter og en fløyelsaktig bukett.
Serveres med: Kjøtt, ost og grønnsaker.
Serveringstemperatur: +16 - +18.
Oppbevaringstemperatur: +12 - +16.

Kindzmarauli
Medium-søt rødvin
Appelasjonskontrollert rødvin, naturlig medium søt vin av opprinnelse. Den er laget av utvalgte Saperavi-druesorter, dyrket i Kakheti-regionen, Kindzmarauli-mikrosonen. Den har en mørk granateplefarge. Dominerer med toner av svart solbær og bjørnebær i smaksvariasjonene. Kjennetegnes ved en lett, harmonisk smak.
Serveres med: Kjøtt og krydrede retter.
Serveringstemperatur: +8 - +10.

Qvevri - Rkatsiteli-Mtsvane
Tørr hvitvin
Vinen er laget av Rkatsiteli-druer ved bruk av den tradisjonelle georgiske vinlagingsteknikken i Qvevri. Vinen har en mørk ravfarge. Karakterisert av toner av tørket frukt, eksotiske krydder og en harmonisk smak.
Serveres med: Grønnsaker, ost og kjøtt.
Serveringstemperatur: +16 - +18.
Oppbevaringstemperatur: +12 - +16.

Qvevri - Mtsvane
Tørr hvitvin
Vinen er laget av Kakhetian Mtsvane-druen ved bruk av den tradisjonelle georgiske vinlagingsteknikken i Qvevri. Den har en mørk ravfarge. Karakterisert av toner av tørket frukt, eksotiske krydder og en harmonisk smak.
Serveres med: Grønnsaker, ost og kjøtt.
Serveringstemperatur: +16 - +18.
Oppbevaringstemperatur: +12 - +16.

Qvevri - Saperavi
Tørr rødvin
Vinen er laget av Khashmi Saperavi druesorten, ved bruk av den georgiske tradisjonelle vinlagingsteknikken i Qvevri. Den har en mørk rubinfarge. Kjennetegnes av en langvarig smak og aromaer av modne bær.
Serveres med: Krydrede retter samt i kombinasjon med kjøtt.
Serveringstemperatur: +16 - +18.
Oppbevaringstemperatur: +12 - +16.

Qvevri - Rkatsiteli
Tørr hvitvin
Vinen er laget av Rkatsiteli-druer ved bruk av den tradisjonelle georgiske vinlagingsteknikken i Qvevri. Den har en mørk ravfarge. Den er karakterisert av toner av tørket frukt, eksotiske krydder og en harmonisk smak.
Serveres med: Grønnsaker, ost og kjøtt.
Serveringstemperatur: +16 - +18.
Oppbevaringstemperatur: +12 - +16.
Tradisjonell vinproduksjon

Mtevino
Vingården "Mtevino" ble etablert i 2018 basert på gamle georgiske tradisjoner. Fabrikken ligger i Kakheti, Sagarejo-regionen, i landsbyen Khashmi. Vingården ligger midt blant vinmarker som strekker seg over 10 hektar og harmonerer med det maleriske landskapet i Khashmi.
10 typer førsteklasses viner produseres i fabrikken, som er utstyrt i henhold til moderne europeiske standarder. Produktene produseres basert på klassiske europeiske, samt tradisjonelle georgiske, Kakheti og Qvevri-metoder.
Georgia - vinens hjemland

Historisk vin
Ifølge arkeologiske data er Georgias forbindelse til vin og vinproduksjon observert fra de tidligste stadiene. Qvevri, som brukes mye i Georgia for vinmaking, ligner på beholdere fra neolittisk tid. Dette beviser at vinkulturen i dette området har lange historiske røtter og definerer kontinuiteten i denne prosessen. Det er veldig viktig at vi ikke bare har én episode, men hele bildet av historien. Vi startet vinproduksjon i gamle tider og fortsetter denne aktiviteten i dag.
Studier av neolittiske monumenter på territoriet til Georgia (VI århundre f.Kr.) ble initiert på 60-tallet i det 20. århundre. Under denne prosessen ble en vinbeholder oppdaget, noe som tillot forskersamfunnet i det 20. århundre å anta at Georgia var vinens hjemland. I 1999 ble "Vinopolis" åpnet i London, der et georgisk hjørne ble etablert. Denne eksposisjonen ble kalt "Georgia - Vinens hjemland". Her, basert på prøver oppbevart i Georgias statlige museum, ble historien om georgisk vin gjenskapt.